PAPERFOX H-1 HENGERSTANC - Paperfox - vágás - lyukasztás - hajtogatás

Tartalomhoz ugrás

PAPERFOX H-1 HENGERSTANC

Gyártók szerint > Paperfox
360,000 Ft(+ÁFA)
Kosárba


Alkalmazás:
 • Dobozok, csomagolóanyagok készítésére hullámpapírból, kartonból
 • Műanyagfóliák stancolására is alkalmas hengerstanc
 • Egyedi reklámanyagok készítésére, kis példányszámban

Előnyök:
 • A hengerstanc használata egyszerű
 • Kis helyigényű hengerstanc gép
 • Gyors beigazítás

Letöltés:


MŰSZAKI PARAMÉTEREK:

Méretek: (H x Sz x M)

88 x 100 x 120 cm

Súly:

66 kg

Max. munkaszélesség:

70 cm

Asztallap mérete:

70 x 74 cm

A hengerek távolsága:

40..90 mm (Állítható)

Az asztallap és a felső henger távolsága:

20..70 mm (Állítható)

A csomag tartalma:

Hengerstanc
2 db 350x500 mm-es vágólap

VIDEO:

A PAPERFOX H-1 HENGERSTANC HASZNÁLATA:

 • Az asztallapra helyezzen valamilyen kemény műanyag v. acél lemezt, annak megakadályozására, hogy a stanclénia a puha asztallapba nyomódjon.
 • A lapra helyezze fel a szerszámot úgy, hogy a vágandó vonalak lehetőleg ne legyenek párhuzamosak a hegerrel (ferdén). Erre azért van szükség, mert ha a vágólénia nagyobb hosszon vág egyszerre, akkor az a vágóerő szükségtelen megnövekedéséhez vezet.
 • Az alsó lapot és a szerszámot akár kétoladals öntapadó szalaggal is rögzítheti az asztalhoz.
 • Helyezzen egy stancolandó ívet a stancszerszámra, és fedje le egy vágólappal.
 • A stancszerszámon az ívek illesztését felragasztott illesztékek segítik. A képen pl. egy Paperfox VK-10-R5 stancszerszám látható, amely 10 db, 9 x 5 cm-es 5 mm sugárral lekerekített névjegykártya kivágására alkalmas.

Egy másik illesztési módszer: 8 db illesztőtüske a papírméretnek megfelelően


A Paperfox H-1 Hengerstanc használata
 • Állítsa be a henger magasságát.

  Az állítócsap furatába illesztett csavarúzó segítségével emelje fel a hengert mindkét oldalon annyira, hogy a szerszámot a vágólappal át lehessen tolni alatta.
  Fokozatosan közelítse a hengert mindkét oldalon a szerszámhoz az állítócsavarok segítségével, amíg a szerszám mindkét oldalon át nem vágja a kívánt helyeken a megmunkálandó ívet.

A H-1 HENGERSTANC MAXIMÁLIS STANCOLÁSI MÉRETE:

1 - Az asztallap mérete: 74 x 70 cm (szélesség x hossz.)
2 - Ajánlott stancolási méret 50 x 35 cm
    Maximális vágási terület: 50 x 45 cm
3 - Stancszerszám
4- A henger által elfoglalt hely végállásokban

A stancszerszámot (3) általában kb. 10 fokos szögben célszerű a gépbe helyezni, hogy a vágási vonalak ne legyenek párhuzamosak a hengerrel (4). A stancszerszám tényleges mérete (3) így kisebb a maximális vágási felületnél (2).
Egyedi megrendelésre a gép hosszabb asztallappal (1) is elkészíthető, de ekkor a gép használata kényelmetlenebb. A hosszabb asztallap konzol-szerűen áll ki a gépből, és ha a végét terhelik könnyebben eltörik.
A stancszerszám ferde felhelyezése akkor indokolt, ha a kivágandó minta olyan hosszabb, egyenes vágási vonalakat tartalmaz, amelyek párhuzamosak a stancszerszám szélével. Ha a szerszámot ebben az esetben a hengerrel párhuzamosam helyezné fel, akkor a gép az egész vonalat egyszerre próbálná átvágni, ami a vágóerő megnövekedéséhez vezetne. A gép hajtókarja ekkor nehezen (darabosan) lenne működtethető és valószínűleg a stancszerszám sem vágná teljesen és egyenletesen a stancolandó anyagot.

TOVÁBBI ALKALMAZÁSI PÉLDÁK:

A képen a megrendelőink által egyik legjobban kedvelt  Paperfox NT-1 stancszerszámmal készült névjegykártyatartó látható, hagyományos méretű névjegyekhez.

Névjegykártyatartó készítés közben készült a kép  Paperfox NT-1 stancszerszámmal . Ezután már csak össze kell hajtogatni, és kész a termék.

Egyedi megoldások, egyedi stancszerszámok

Vállaljuk egyedi szerszámok elkészítését is. Egyedi dosszié, vagy mgehívó. Nem probléma. Küldjön rajzot számunkra a megvalósthatósághoz.

>> bővebben

Paperfox H-2 Hengerstanc

Nagyobbat szeretne stancolni? A gépet ki lehet egészíteni a profillal és asztallal és nagyobb stancolási feladatokat is el lehet vele végezni. A Paperfox H-2 Hengerstanccal akár B/2 méretben is stancolhat

>> bővebben

Vissza a tartalomhoz